Glas Javnosti

НЕЛА КУБУРОВИЋ: Административни одбор би требало да се бави захтевом за одузимање мандата Војиславу Шешељу

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 16.05.2018.

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је да би Административни одбор Скупштине требало да се бави захтевом о одузимању посланичког мандата лидеру радикала Војиславу Шешељу, због пресуде изречене у Хагу, али напоменула да према закону, радни однос престаје када отпочне издржавање казне, а Шешељ на издржавање неће ићи.

"Административни одбор тиме треба да се бави и да одлучи, али мислим да ни они не могу да донесу одлуку док не добију правоснажну пресуду, да се види да је и у самој пресуди изречена мера такве забране, посебно имајући у виду да је он своју казну издржао", рекла је Кубуровић за "Ало".

Како је навела, Шешељ је био у притворској јединици 12 година, а изречена му је казна од 10 година.

"Према нашем кривичном законодавству, радни однос престаје када вам је изречена казна, или када отпочне издржавање казне, а он неће ићи на издржавање казне", додала је Кубуровић.

Жалбено веће Механизма за међународне кривичне судове (ММКС) осудило је 11. априла ове године Шешеља на десет година затвора због подстицања прогона, депортације и друга нехумана дела као злочина против човечности, а такође и за чињење прогона као злочина против човечности у Хртковцима, у Војводини.

Због те пресуде поједине опозиционе и невладине организације затражиле су да се Шешељу одузме посланички мандат.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR