Glas Javnosti

Nebojša Čović: Samo da nam ne zamažu oči Tačijem

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenjuje da je podizanje optužnice protiv Hašima Tačija, kao i Kadfrija Veseljija, očekivano, ali ostavlja rezervu da je, možda, reč o nekom manevru.

"Konačno. Posle 21 godine njihovih zločina i svega što su radili na prostoru Kosova i Metohije, a naročito trgovine ljudskim organima i odgovornosti za veliki broj nestalih nealbanaca, a bogami i Albanaca, ovo je očekivano", kazao je Čović za Tanjug.

On je dodao: "samo da se ne radi o manevru", da nam se, kaže, "namažu oči".

 Čović ističe da je sada pitanje da li bi Tači smeo da učestvuje u nekakvim pregovorima, te da je neobično što sudija nije još potvrdio optužnicu, a ona je objavljena.

Taj potez (portparola tužilaštva) Beneta, Čović vidi kao očigledan pokušaj da spreči da ukidanje Specijalnog suda bude deo paketa razgovora u subotu u Vašingtonu, kao što su, kaže, to Nemci tvrdili.

 - Mislim da je ovog puta američka 'duboka država' uradila nešto, ne sa idejom da se zadovolji pravda i pomogne nama, već da se potkopaju Grenelovi i Trampovi potencijalno veliki napori za pronaleženjem rešenja za smirivanje strasti u regionu, istakao je Čović.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv Tačija i Veseljija, kao i drugih okrivljenih za niz ratnih zločina protiv kosovskih Srba, Albanaca i Roma.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR