Glas Javnosti

Na Kosovu zadovoljni: Dobro je da je Tramp protiv menjanja granica, to je važno za mir na Balkanu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Edita Tahiri kaže da je za mir na Balkanu dobra vest da je postalo jasno da se administracija predsednika SAD Donalda Trampa protivi ideji korigovanja granica.


Tahiri je, kako prenosi Gazeta Ekspres, podsetila i na samit u Berlinu, održan krajem aprila 2019. godine, o kojem je rekla da je nemačka kancelarka Angela Merkel suzbila takvu ideju sa stola.

- Donald Tramp je protiv razmene teritorija u dijalogu između Kosova i Srbije, što je juče jasno rekao njegov izaslanik. Kancelarka Merkel suzbila je razmenu teritorija prošle godine na samitu u Berlinu. Ovo je veoma dobra vest za mir na Balkanu - poručila je bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine.

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je juče da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalnda Trampa.

Grenel je, u intervjuu za Foks Njuz, objasnio da pitanje razmene teritorije Srbije i Kosova nije ideja aktuelnog ameičkog predsednika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR