Министар Вулин: Нико не треба да брине што опремамо војску за одбрамбене задатке

Aleksandar_Vulin_Crop

Нема ни једног разлога да се на Србију примене било какве санкције и сигуран сам да то не би урадила ни једна земља која поштује међународно право и право Србије да самостално одлучује о свом опремању и наоружавању изјавио је министар Вулин.

Србија је слободна земља и нико не треба да се брине што опрема своју војску за одбрамбене задатке. Као војно неутрална земља Србија је дужна да буде спремна и способна да заштити себе и Србе где год да живе. Нема ни једног разлога да се на Србију примене било какве санкције и сигуран сам да то не би урадила ни једна земља која поштује међународно право и право Србије да самостално одлучује о свом опремању и наоружавању - изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

- Србија није колонија и док је води Александар Вучић сама ће доносити одлуке о јачању и опремању њене војске. И сама ће одлучивати од којих пријатељских земаља ће набављати опрему и оружје. Што је војска Србије јача, мир на Балкану ће дуже трајати - рекао је министар Вулин.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Специјални рат Тачија и Харадинаја се не завршава и они се боре где год и кад год стигну, а од недавно бојно поље постао је и Фејсбук, пише косовска штампа.

Српска листа саопштила је да су бесмислене и опасне лажи да је у иституцијама Србије на северу Косова и Метохије уведена "ванредна радна обавеза". Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић тврди да није реч о "неуљудним трачевима", већ о информацијама које добија чак и од чланова СНС-а.

Vasiljković po izlasku iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi ispričao kako su deportovali hladnom maricom

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета