Министар Вулин: Нико не треба да брине што опремамо војску за одбрамбене задатке

Aleksandar_Vulin_Crop

Нема ни једног разлога да се на Србију примене било какве санкције и сигуран сам да то не би урадила ни једна земља која поштује међународно право и право Србије да самостално одлучује о свом опремању и наоружавању изјавио је министар Вулин.

Србија је слободна земља и нико не треба да се брине што опрема своју војску за одбрамбене задатке. Као војно неутрална земља Србија је дужна да буде спремна и способна да заштити себе и Србе где год да живе. Нема ни једног разлога да се на Србију примене било какве санкције и сигуран сам да то не би урадила ни једна земља која поштује међународно право и право Србије да самостално одлучује о свом опремању и наоружавању - изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

- Србија није колонија и док је води Александар Вучић сама ће доносити одлуке о јачању и опремању њене војске. И сама ће одлучивати од којих пријатељских земаља ће набављати опрему и оружје. Што је војска Србије јача, мир на Балкану ће дуже трајати - рекао је министар Вулин.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U parlamentu se obraćaju javnosti i traže zakazivanje sednice. Sada pojačali svoje delovanje, a u prethodnih godinu dana bojkotovali zakonodavni dom.

Izvršni direktor organizacije CeSID Bojan Klačar u analizi predstojećih izbora koji su najavljeni za 21. jun istakao da je će izborna komisija morati da prilagodi uslove novonastaloj situaciji i organzuje mere zaštite na biračkom mestu, a političke stranke će morati da vode kampanju bez kontakta sa biračima.

Након најновије одлуке о повлачењу признавања једнострано проглашене независности Косова коју је донела Либерија, шеф српске дипломатије Ивица Дачић за "Вечерње новости" каже да је то повлачење признавања само једно у низу и да још десетак држава преиспитује своје одлуке.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone