Glas Javnosti

'Mala je Srbija da bi zapovedala Beloj kući, ali je dovoljno jaka da kaže šta misli'

Politika
Autor: Glas javnosti

Ne znam šta će da bude tema, ni u kojoj delegaciji idemo, videćemo kako se biti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje spektakularne stvari na sastanku u Vašingtonu 27. juna, već racionalan i pragmatičan razgovor.

“To su moja očekivanja. Mala je Srbija da bi mogla da zapoveda Beloj kući, ali dovoljno velika da ume da kaže šta su njeni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti”, rekao je Vučić novinarima u Lajkovcu.

On je to rekao upitan može li se od sastanka u Vašingtonu očekivati neka prekretnica i da li je uopšte posle 27. juna moguć povratak na staro, kad je reč o odnosu Beograda i Prištine.

Mala je Srbija da bi zapovedala Beloj kući, ali je dovoljno jaka da kaže šta misli - rekao je Vučić obilazeći radove na izgradnji puta Lajkovac-Iverak.

Vučić je ponovio i da, što se njega tiče, tema razgovora nije pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova.

Ne znam šta će da bude tema, ni u kojoj delegaciji idemo, videćemo kako će biti - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hoti postavio pet uslova, svi su neprihvatljivi

 

 Ponovio je da za Srbiju neće biti tema priznavanje Kosova.

Kazao je i da se Srbija nalazi na evropskom putu, i da se ne stidi i ne plaši da to kaže i pred kineskom ambasadorkom. Ističe i da, "nema ko i kome da me prijavljuje po Evropi".

Odgovarajući na pitanje o uzurpaciji zemljišta Visokih Dečana na KiM, Vučić kaže da je na to reagovao i Stejt department, i da sve što se tamo dešava Srbija oštvo osuđuje.

Naveo je i da je danas kosovski premijer Avdulah Hoti rekao da postoji pet uslova za razgovore sa Beogradom, kao i da su svi neprihvatljivi za Srbiju.

"Političke protivnike kao da mi je Bog poslao"

 
Govoreći o predstojećim izborima, on je rekao da ga zanima rezultat liste koju vodi, a ne politički protivnici.

- Kao da ih je Bog poslao da mi budu protivnici - rekao je Vučić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR