Lutovac: Neki iz DS bi saradnju s Vučićem

Zoran Lutovac Yt N1

Foto: Youtube/printscreen

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da će na sednici Glavnog odbora te stranke 31. maja, kao što je uobičajeno, podneti izveštaj o radu, baš kao i predsednik Izvršnog odbora, i da će se razmatrati sve aktuelne političke teme i pravci daljeg delovanja.

„Suštinsko pitanje da li želimo da budemo opozicija (Aleksandru) Vučiću ili njegov saučesnik. Hoćemo li da budemo oštra opozicije autokratiji ili njegov satelit, takozvana konstruktivna opozicija? Da li ćemo da budemo u službi građana ili ćemo da sledimo sopstvene sitne interese“, rekao je Lutovac, za novi broj Nedeljnika.

„Otkako je ovo rukovodstvo dobilo poverenje članstva za vođenje stranke, postoji nerekidno opstruisanje unutar stranke, i to pre svega od onih koji su svoju alternativnu platformu formulisali ovako: Vućić je preuzeo našu politiku i ne treba da joj se suprotsavljamo“, kazao je Lutovac.

„Drugim rečima“, kako je nastavio, „trebalo bi da ga podržimo u sprovođenju takve politike“.

„Na stranu što to nije tačno, izgovor za saradnju sa Vučićem je ponižavajući. Autokrata sprovodi politiku koja nas je od nekonsolidovane demokratije dovela do hibridnog režima, koja nas je udaljila od evropskih i opštih civilizacijskih vrednosti“, naglasio je Lutovac.

On je rekao i da nikad nije tvrdio da su svi koji su potpisali zahtev za hitno zasedanje sednice (Glavnog odbora DS za 17. maj) „deo zavere“.

(Izvor: Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Србије Александар Вучић заказао је за суботу, у 8 часова, седницу Савета за националну безбедност, потврђено је Радио телевизији Србије (РТС).

У току је састанак председника Србије Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел путем видео-конференцијске везе, објављено је на инстаграм профилу “будућностсрбијеав”.

Kosovo je ponovo počelo da primenjuje takse na uvoz brašna i građevinskih blokove iz centralne Srbije, otkrila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije nazvavši taj potez „opasnom diverzijom“. Srpski analitičari sa Kosova i Metohije uvereni su da ovako Kurti skuplja političke poene, a albanski da Priština - uzvraća udarac.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone