Glas Javnosti

KUM NEBOJŠE STEFANOVIĆA BEŽI IZ MUPa: Goran Papić je vrtoglavo napredovao za vreme VLADAVINE STEFANOVIĆA U POLICIJI

Politika
Autor: Glas javnosti

Porodični kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanović i zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić podneo je ostavku u MUP-u i to samo nekoliko dana pošto je na funkciju ministra došao Aleksandar Vulin.

Goran Papić je poznat po tome što je vrtoglavo brzo napredovao u policiji bez dana policijske škole, a sve to za vreme dok je Stefanović bio ministar policije. A mediji su izveštavali ranije o Papiću, jer je brutalno prebio Dejana Pejovića, vlasnika restorana ’’Jahorina’’.

Prebijanje se dogodilo 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković, a saučesnik mu je bio kolega Tomislav Antonijević, šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika. Pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca.

Pejović je, kako se navodi,  22. oktobra petnaest minuta brutalno maltretiran pred suprugom koja je virištala i preklinjala ih da prekinu. A onda je došla policija koja je privela Pejovića i zadržala ga u pritvoru ne dajući mu ni potrebnu medicinsku negu, uz konstantne pokušaje da sa njim postignu dogovor da se slučaj zataška. Osim toga Papićeve kolege upale su na Pejovićev privatni posed, pretile njegovoj supruzi, oduzele i uništile snimke sa kamera o čemu postoje dokazi i izveštaj ovlašćenog servisa.

MUP tada nije podigao krivičnu prijavu protiv njih dvojice iako su zloupotrebili svoj službeni položaj.

Inače, Papića je “pogurao” njegov rođeni brat Aleksandar koji je takođe kum sa Nebojšom Stefanovićem. On je “kontroverzni biznismen” koji kontroliše unosne poslove i obrće desetine miliona evra godišnje, a dovodi se u kontekst sa prevarama mnogih firmi.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR