Иштван Пастор расписао покрајинске изборе за 26. април

pastor istvan

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за недељу, 26 април.

Иштван Пастор је, након расписивања избора, позвао грађане да изађу на изборе и испуне своју грађанску обавезу и изаберу ко ће их представљати.

"Позивам грађане да 26. априла искористе своје грађанско право и дају глас по својој жељи. Ви сте једини који имате право да одлучите ко ће вас у наредном периоду представљати у покрајинском парламенту", рекао је Пастор.

Пастор је имао поруку и за странке, коалиције и групе грађана, подсетивши их на то да се у Скупштини Војводине негује висок ниво толеранције и комуникације и поручио им је да се за гласове бирача боре програмима и аргументима.

Председник Александар Вучић раније је најавио да ће парламентарне изборе расписати 4. марта. Локалне изборе ће расписати председница Народне скупштине Маја Гојковић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Саветник председника Косова Беким Чолаку изјавио је да је шест до осам месеци оптимално време да представници Београда и Приштине постигну свеобухватни и правно-обавезујући споразум.

Функционерка Социјалистичке партије Србије и министарка у одлазећем сазиву владе Славица Ђукић Дејановић биће кандидаткиња за градоначелницу Крагујевца на заједничкој листи СПС и Јединствене Србије, сазнаје Данас незванично из више извора.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upitao je danas crnogorske vlasti, koje su odbile da Srbija donira respiratore, kako mogu da pogledaju svojim građanima u oči.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета