Glas Javnosti

I Martinović odustao do štrajka glađu

Politika
Autor: Glas javnosti

Ii narodni poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odlučio je da prekine štrajk glađu, saopštio je na konferencije za medije ispred Narodne Skupštine.

Martinović je pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

 U saopštenju tužilaštva koje je Martinović pročitao kaže se da su preduzete dokazne radnje prema B.O. i drugim licima za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili nasilje prema Rističeviću i Lončaru.

Dodaje se da će tužilaštvo dokazne radnje sprovesti u najkraćem mogućem roku.  

Martinović je istakao da nije previše zadovoljan ovim saopštenjem i dodao da je ono moralo da bude mnogo oštrije, kao i da, kako je rekao, mnogo jasnije definiše šta se 8. maja desilo ispred Skupštine.

"Ali i ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, a to je da apelujemo na nadležno javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na brutalno prebijanje narodnog poslanika koje se desilo od strane Obradovića i grupe huligana", kazao je Martinović.

Predstavnici Pokreta za preokret doneli su u Skupštinu Srbije sako u nameri da ga uruče narodnom poslaniku Marjanu Rističeviću koji je nedavno napadnut ispred ulaza u parlament, nakon čega je snimljen sa pocepanim sakoom.

Oni su pokušali da sako Rističeviću lično uruče, ali im policija nije dozvolila da priđu stepenicama.

 

Predsednik Demokatske stranke Zoran Lutovac obišao je predsednika Dveri Boška Obradovića, koji štrajkuje glađu. Oni su se pozdravili i porazgovarali preko metalne barikade ispred Skupštine Srbije. Lutovac je Obradoviću poklonio knjigu “Partibrejkersa”.

Obradović je rekao da su Partibrejkersi njegov omiljeni bend, ali i omiljeni bend Lutovca. Ta knjiga, kako je naglasio, simbolizuje jedinstvo u ovoj borbi.

Obradović je ocenio da ga je ono što se u ponedeljak uveče desilo ispred Skupstine Srbije ubedilo da je njegova odluka ispravna.

On je taj skup nazvao “festivalom mržnje” i istakao da je da je vlast organizovala skup i nije poštovala nijednu preporuku i meru u vezi sa epidemijom. U početku, rekao je, nije mogao da veruje da vlast organizuje miting protiv jednog čoveka iz opozicije.

“Zbog slika koje ste sinoć ovde videli ja sam započeo štrajk glađu”, rekao je Obradović. On je istakao da niti bilo kome preti, niti bilo koga ucenjuje, već da ima predlog i molbu “da se zaustavimo pre nego što bude kasno”.

(Izvor: N1/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR