Glas Javnosti

Hoti posle susreta s Makronom: Priznanje, pa priznanje...

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Francuske Emanuel Makron i premijer Kosova, Avduhalh Hoti razgovarali su danas u Parizu o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, sa fokusom na perspektivu evrointegracija, kao i na pitanje vizne liberalizacije za građane Kosova, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

-Premijer Hoti je uveravao predsednika Makrona da je Kosovo odlučno da preduzme sve neophodne mere da pokaže odlučnost prema svojoj evrointegracionoj perspektivi, kao jedinoj mogućnosti za mir, stabilnost i prosperitet u ovom delu Evrope, kaže se u saopštenju.

Francuska ostaje posvećena pružanju pomoći Kosovu da podrži proces dijaloga Kosova i Srbije a kosovski premijer je naglasio je da je Kosovo posvećeno ovom važnom procesu, koji bi trebalo da uključi međusobno priznavanje i normalizaciju odnosa dve zemlje.

- Predsednik Makron i premijer Hoti složili su se da dve zemlje treba da sarađuju u razmeni podataka dva ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa redom i zakonom, rade na unapređenju ekonomske razmene između Francuske i Kosova i zajedno da promovišu frankofoniju na Kosovu, kaže se u saopštenju.

Na kraju sastanka, premijer Hoti pozvao je predsednika Makrona da poseti Kosovo, što je Makron pozdravio.

(Izvor. Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR