Džonsonov savetnik prekršio karantin, sledi otkaz

London 767 - Pixabay

Britanski premijer Boris Džonson našao se pod pritiskom da otpusti svog glavnog savetnika, nakon izveštaja da su Dominik Kamings i njegova žena prekršili pravila karantina u zemlji i proputovali Englesku kako bi bili sa njegovim roditeljima, sve sa simptomima infekcije korona virusa.

Kamings je prešao više od 420 kilometara od Londona do Durhama, gde se smestio sa članovima svoje porodice, svega nekoliko dana nakon što je Džonson stavio Britaniju pod karantin i zabranio porodične posete, preneo je CNN.

Kamingsa je istraživala policija nakon kršenja vladinih restriktivnih mera. Policija je potvrdila da su Kamingsovi bili na imanju u tom području i razgovarali sa jednim čovekom oko pravila karantina 31. marta.

“Miror” otkriva da su svedoci videli Kamingsa u roditeljskoj kući u Durhamu u vreme kad su iz Dauning strita rekli da je u samoizolaciji u Londonu jer ima simptome infekcije korona virusom. Kamings je počeo da oseća simptome krajem marta, nakon čega se izolovao sa ženom i sinom na 14 dana.

-Ako je to tačno, izgleda da je glavni savetnik premijera prekršio pravila o karantinu. Vladina upustva su bila veoma jasna: ostanite u kućama i ne idite na nepotrebna putovanja. Britanci ne očekuju da za njih važi jedno pravilo a za Dominika Kamingsa drugo. Broj 10 (Dauning strit) treba da obezbedi veoma brzo objašnjenje njegovog ponašanja – rekao je portparol laburista.

Lideri Škotske nacionalne partije i Liberalno-demokratske poručili su da Kamings, koji se priključio britanskoj vladi prošle godine, treba da da otkaz ili bude otpušten.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Последњих неколико месеци води се љута унутарстраначка борба у оквиру СНС, а за "жртву" је неколико искусних страначких вукова изабрало (не случајно) министарку Зорану Михајловић. Међутим, иако су се претходних дана појавиле спекулације о "уздрманој министарској фотељи", након тзв "рибања" које је Михајловићева претрпела од стране председника Вучића, она то демантује уз карактеристичан осмех.

Очекује се повлачење такси и смене министра

Broj prijava za nasilje u porodici u Londonu porastao je za trećinu u poslednjih 6 nedelja, saopštila je uprava londonske policije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone