Glas Javnosti

„Dosta je bilo“ redovni u vanrednom stanju

Politika
Autor: Glas Javnosti

U parlamentu se obraćaju javnosti i traže zakazivanje sednice. Sada pojačali svoje delovanje, a u prethodnih godinu dana bojkotovali zakonodavni dom.

U SKUPŠTINI Srbije, u prethodnih 16 radnih dana, u kalendaru događaja upisuje se samo jedan - konferencija za novinare pokreta Dosta je bilo.
 

Prvi čovek DjB Saša Radulović, kao i poslanici Branka Stamenković i Vojin Biljić, tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa korona, drastično su pojačali svoje delovanje u parlamentu, koji su više od godinu dana bojkotovali. Naciji su iz zakonodavnog doma govorili i prethodne nedelje, a verovatno će ići tim tempom dok se ne završi vanredno stanje.

Javnosti se, kako su istakli, obraćaju "na redovnom, dnevnom nivou", iz parlamentarnog hola, tražeći da se "Skupština, u čijoj je nadležnosti uvođenje vanrednog stanja, sastane i potvrdi ili odbaci odluku o vanrednom stanju, koju su, ipak, doneli predsednici države, Vlade i parlamenta, a ne poslanici".

- Parlament se sastajao i u izgnanstvu, tokom Prvog svetskog rata, na Krfu. Pa, što ne bi i sada? - pitala je Stamenkovićeva.

Radulović je u svojim obraćanjima, ali i na društvenim mrežama, govorio i o samom virusu:

- Naša vlast ne prati ništa - ne prenosi se vazduhom, već direktnim kontaktom sa zaraženim, preko kapljica, kašlja, dodirivanjem usta, nosa, očiju... U Srbiji je suspendovana demokratija i izvršen je državni udar. Lekari SZO su krivci za podizanje opšte histerije. Jedina gora mera bi bila ako Vlada donese meru da u toku dana stojite na jednoj nozi i da se tako smenjujete - rekao je Radulović. - Zašto pišem o ovome toliko? Ja nisam lekar, ali umem da razgovaram sa lekarima i da procenim kome treba verovati, i umem da odvojim bitno od nebitnog i da formulišem politiku. To i jeste posao političara.

Inače, iz vlasti su više puta odgovarali da parlament ne može da se okupi jer je na snazi zabrana okupljanja ljudi.

 


PORUKE PRIVATNIM KANALIMA

POSLANICI DjB poslali su pismo svim poslanicima da bi i oni potpisali zahtev za održavanje sednice, uz opasku da je "institucija Skupštine u velikoj opasnosi".

- Privatnim kanalima sam poslala poruke kolegama iz vlasti, ali nisam dobila odgovor - ni "da", ni "ne". Možda je i to ohrabrujuće što nisu rekli "ne" - rekla je Branka Stamenković.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR