Дачић: Односи Србије и Русије изванредни у свим секторима

ivica

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас у Казању да су односи Србије и Русије изванредни у свим секторима, од политичких односа, па до економије, културе, образовања.

Он је предводио делегацију Србије на 18. заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које је одржано данас у Казању, у Руској Федерацији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Дачић у раду Међувладиног комитета учествује као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник тамошње Владе Јуриј Борисов.

„Поставили смо циљ, а он је да спољнотрговинска размена дође до 4 милијарде долара. Прошле године она је износила 3 милијарде и 560 милиона долара, док је 2018. је износила 3 милијарде и 60 милиона. Дакле, у оносу на претпрошлу годину наша спољнотрговинска размена је увећана за пола милијарде, односно за 16 одсто. Задовољни смо тим трендом, али мислимо да може да буде и већи. Данас смо разговарали на доста важних тема. Инсистирали смо да се убрза спровођење свега онога што смо договорили“, рекао је Дачић након заседања.

Дачић је Борисову честитао на реизбору и пожелео пуно успеха новој Влади Русије.

Наредна седница Међувладиног комитета биће одржана у Србији.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vatrogasne jedinice u Ruskoj Federaciji gase šumske požare čija ukupna površina premašuje 93.000 hektara i za poslednja 24 časa se proširila za 23.000 hektara, saopštila je federalna vazduhoplovna služba za zaštitu šuma.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je međudržavna saradnja od presudnog značaja u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom virusa Covid – 19. Premijerka se zahvalila ambasadoru Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom na donacijama i podršci Rusije Srbiji.

Mandatar Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova izjavio je danas da će nova vlada imati 16 ministarstava, ali nije naveo koja će to ministartsva biti.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone