Glas Javnosti

Дачић: Односи Србије и Русије изванредни у свим секторима

Politika
Autor: Danas.rs/ foto: wikipedia

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас у Казању да су односи Србије и Русије изванредни у свим секторима, од политичких односа, па до економије, културе, образовања.

Он је предводио делегацију Србије на 18. заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које је одржано данас у Казању, у Руској Федерацији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Дачић у раду Међувладиног комитета учествује као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник тамошње Владе Јуриј Борисов.

„Поставили смо циљ, а он је да спољнотрговинска размена дође до 4 милијарде долара. Прошле године она је износила 3 милијарде и 560 милиона долара, док је 2018. је износила 3 милијарде и 60 милиона. Дакле, у оносу на претпрошлу годину наша спољнотрговинска размена је увећана за пола милијарде, односно за 16 одсто. Задовољни смо тим трендом, али мислимо да може да буде и већи. Данас смо разговарали на доста важних тема. Инсистирали смо да се убрза спровођење свега онога што смо договорили“, рекао је Дачић након заседања.

Дачић је Борисову честитао на реизбору и пожелео пуно успеха новој Влади Русије.

Наредна седница Међувладиног комитета биће одржана у Србији.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR