Дачић: Односи Србије и Русије изванредни у свим секторима

ivica

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас у Казању да су односи Србије и Русије изванредни у свим секторима, од политичких односа, па до економије, културе, образовања.

Он је предводио делегацију Србије на 18. заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које је одржано данас у Казању, у Руској Федерацији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Дачић у раду Међувладиног комитета учествује као копредседавајући са српске стране, док са руске стране ову функцију обавља потпредседник тамошње Владе Јуриј Борисов.

„Поставили смо циљ, а он је да спољнотрговинска размена дође до 4 милијарде долара. Прошле године она је износила 3 милијарде и 560 милиона долара, док је 2018. је износила 3 милијарде и 60 милиона. Дакле, у оносу на претпрошлу годину наша спољнотрговинска размена је увећана за пола милијарде, односно за 16 одсто. Задовољни смо тим трендом, али мислимо да може да буде и већи. Данас смо разговарали на доста важних тема. Инсистирали смо да се убрза спровођење свега онога што смо договорили“, рекао је Дачић након заседања.

Дачић је Борисову честитао на реизбору и пожелео пуно успеха новој Влади Русије.

Наредна седница Међувладиног комитета биће одржана у Србији.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Приштина је донела одлуку да министру одбране Александру Вулину забрани посету Косову на Видовдан, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију наводећи да је јасно да је таква одлука донета "у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија". Додају да је посета најављена у складу са процедурама.

Након најновије одлуке о повлачењу признавања једнострано проглашене независности Косова коју је донела Либерија, шеф српске дипломатије Ивица Дачић за "Вечерње новости" каже да је то повлачење признавања само једно у низу и да још десетак држава преиспитује своје одлуке.

Председник Србије Александар Вучић не верује у промену става Турске у погледу косовске независности.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета