Brnabić; Samo Tom Kruz pravi novu crkvu u 21. veku

Ana Brnabić 2020-4-29 Tanjug

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među zemljama i narodima samo da bi „prikrili da ne trče brzo kao Srbija“.

Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima „stigla i prestigla“, da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posledica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

„Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gde god oni živeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati“, rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje. Ona je ocenila da je Srbija sa Madjarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smeo da se dogodi, uz ocenu da prema verskim osećanjima „morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe“.

Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razume potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. veku.

„To u 21. veku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz“, ocenila je Brnabić.

(Izvor: Danas)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da će na sednici Glavnog odbora te stranke 31. maja, kao što je uobičajeno, podneti izveštaj o radu, baš kao i predsednik Izvršnog odbora, i da će se razmatrati sve aktuelne političke teme i pravci daljeg delovanja.

Избори нису одраз расположења грађана према опозицији, и опозиција нема где да понуди решења јер је за њу медијски простор готово затворен, рекао је Ђилас. За пребијање Борка Стефановића одговоран је Вучић због свега што говори.

Od kada je uvedeno vanredno stanje u Ustavni sud Srbije stigle su brojne inicijative za ocenu ustavnosti pojedinih mera koje su donete u vanrednom stanju, a kako se navodi, rad na tim predmetima je počeo.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone