Glas Javnosti

ASTON MARTIN STRAHUJE! Prelazak Hamiltona u Ferari uzdrmao mnoge rivale

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vozač Aston Martina Fernando Alonso ocenio je da bi prelazak Luisa Hamiltona u Ferari mogao da učini tu legendarnu ekipu konkurentom za titulu u 2025. godini.

"Poslednjih par godina Ferari je imao vrlo brz bolid i borili su se za velike stvari. Možda Luis može da donese taj dodatak u borbu za šampionat. Bolid je tu", rekao je Alonso, dvostruki svetski šampion Formule 1.

Španski vozač podsetio je da je Ferari u poslednjih pet trka prošle sezone imao više pol pozicija od Red Bula, koji je dominirao i osvojio titule u konkurenciji vozača i konstruktora


"Čak i prošle godine, uz vrlo dominantan bolid Red Bula, Ferari je uspeo da ostvari isto vreme po krugu i da bude brži od njih većim delom kvalifikacija, pa bi bolid trebalo da bude dovoljno brz", naveo je Alonso.

Sedmostruki svetski šampion Hamilton je u avgustu produžio ugovor na dve godine sa Mercedesom, ali je početkom februara ipak odlučio da na kraju ove sezone napusti ekipu i pređe u Ferari. On je rekao da je kao dečak sanajao da vozi za tu ekipu, iako je u više navrata govorio da želi da ostane u Mercedesu do kraja karijere.

"To nije bio njegov dečački san pre 12 meseci, zar ne? Ili pre dva meseca pretpostavljam, pošto je tada to bio drugačiji san", rekao je Alonso.


Spekuliše se da bi Alonso mogao da zameni Hamiltona u Mercedesu, a 42-godišnji vozač rekao je da do sada nije
imao kontakt sa tom ekipom. ;

"Samo su tri svetska šampiona na stazi i brzi svetski šampioni, pošto je u prošlosti možda bilo nekih šampiona koji nisu bili posvećeni tome da budu brzi. I ja sam verovatno jedini na raspolaganju za 2025. godinu, tako da sam u dobroj poziciji", rekao je Alonso.


"Istovremeno, kada donesem modluku o tome da li želim da ostanem u trkanju, na početku ću prvo i jedino razgovarati sa Aston Martinom. To će biti prioritet. Ali ako ne postignemo dogovor, želim da budem posvećen trkanju u Formuli 1, znam da sam u privilegovanoj poziciji i verovatno sam atraktivan drugim ekipama, nastupi koje su videli prošle godine, posvećenost", dodao je on.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR