Glas Javnosti

Novak je broj 1 u svemu! Evo kako se zahvalio supruzi u Madridu

Sport
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta na 25. izdanju "Laureusa" u Madridu.

U konkurenciji koju su činili atletičari Mondo Duplantis (Švedska) i Noa Lajls (SAD), automobilista Maks Ferstapen (Holandija) te fudbaleri Erling Haland (Norveška) i prošlogodišnji osvajač Lionel Mesi (Argentina), Novak je peti put izabran za najboljeg. Nagradu mu je uručio Tom Brejdi, legendarni kvoterebek američkog fudbala. 

Novak se najpre obratio njemu: 
 - Deluje mi neverovatno da od tebe dobijam ovu nagradu. Ti si neko na koga se ugledam i u životu, ne samo u sportu. U poslednjij sat vremena gledao sam neverovatne sportiste koji su napravili neverovatan uticaj na svet sporta, koji inspirišu ceo sport, želim svima da čestitam na uspesima i nominacijama i osvojenim nagradama - rekao je Novak. 

- Velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje. Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima- dodao je Nole, a onda se obratio i svojoj podršci. 
- Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe u poslednjoj godini koja je bila za mene veoma uspešna - rekao je Novak.

Ovim priznanjem, naš Novak je izjednačio rekord koji je do sada držao Rodžer Federer. Prethodno je za najboljeg proglašen  2012, 2015, 2016. i 2019. godine.
Novak je u 2023. godini osvojio tri od četiri Grend slem titule, tri Mastersa i Završni turnir.


???? Novak Djokovic is the 2024 Laureus World Sportsman of the Year.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR