Glas Javnosti

Oglasio se Medicinski fakultet o navodima lažne zubarke: Na diplomi potpis dekana koji nije bio na funkciji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada su Snežanu Stević na saslušanju pitali da navede ispite koje je polagala, lažna zubarka je navela jedan ispit i stala

Snežana Stević, lažna zubarka koja je radila ozbiljne tretmane i stomatološke zahvate, otkrivena je nakon što je tužilaštvu i policiji stigla anonimna prijava da se proveri njena diploma. Fotokopija tog dokumenta otkriva da u potpisu stoji ime dekana koji u tom periodu nije bio na funkciji, kao i da navedena godina upisa i diplomiranja ne odgovaraju dužini studiranja.

- Proverom naše dokumentacije, ustanovili smo da ne posedujemo evidenciju iz perioda dok je navodno, studirala na našem fakultetu, jer je celokupna dokumentacija ostala u Prištini, posle nasilnog napuštanja matičnih prostorija - odgovorili su za Blic sa Medicinskog fakulteta u Prištini. 

Kako dalje navode, poslali su dopis Rektoratu Univerziteta u Prištini - Kosovska Mitrovica i zamolili ih da dostave potrebne informacije.

- Obavestili su nas da se diploma navedenog kandidata ne nalazi u postojećoj Evidenciji o izdatim diplomama Univerziteta u Prištini - zaključuju u odgovoru. 

Kada su Snežanu Stević na saslušanju pitali da navede ispite koje je polagala, lažna zubarka je navela jedan ispit i stala. 

- Ona ne zna ni nazive ispita na stomatologiji. Univerzitet u Prištini kaže da nikada nije ni studirala, a kamoli završila - kaže izvor.

O prijavi protiv lažne zubarke govorio je i dr Milojko Jovanović, direktor Stomatološke komore Srbije. On je ispričao da su prijavu dobili iz UKP-a 16. novembra 2023. godine. 


- Na osnovu prijave, ja sam naložio dekanu Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici da se istraži, jer oni pripadaju Univerzitetu u Prištini. I ta koleginica, takozvana, uopšte nije bila na tom fakultetu, niti je imala tu diplomu. Ono što je zanimljivo u celoj toj priči, ona je na toj diplomi napisala da je fakultet završila za četiri i po godine, a fakultet traje pet godina minimum - navodi Jovanović.

Snežana Stević se, da podsetimo, hvalila luksuznim životom, a na društvenim mrežama je bila veoma aktivna, o čemu svedoče brojne fotografije koje je delila sa svojim pratiocima. Slike na kojima pozira u luksuznim hotelima, apartmanima, ali i sa putovanja imaju i po više stotina lajkova. 

Na istom profilu može se videti i da je Snežana ranije imala još jedan salon, a kako se saznaje, u pitanju je jedan salon lepote u Novom Beogradu. Osumnjičena je uživala i u društvu poznatih.

Na jednoj od stranica na internetu i dalje se može kupiti vaučer za njene tretmane, između ostalog i popunjavanje bora hijaluronskim filterom koji je oglašavala za 8.000 dinara.

Nudila je i tretmane oporavka kose krvnom plazmom za 5.500 dinara, iako je vrednost pomenutih tretmana gotovo 20.000 dinara.

Kako nezvanično saznajemo, tokom nestručnih medicinskih zahvata lažna zubarka je oštetila 40 osoba. Za sada nije poznato da li su njene žrtve zadobile povrede tokom tretmana.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR