Glas Javnosti

Словеначки председник је "краљ Инстаграма"

Slovenija
Autor: Glas Javnosti / N1

Словеначког председника Борута Пахора због паметне стратегије коришћења друштвених мрежа за објављивање својих фотографија зову "краљем Инстаграма", а познат је и као одушевљени тркач на дуге стазе, па је обоје доказао и приликом своје званичне посете Великој Британији.

Уочи данашњег пријема код краљице Елизабете, Пахор је на Инстаграму објавио фотографију на којој, у опреми за трчање, насмејан стоји испред Бакингемске палате, и објаснио да је снимљена дан раније.

"Након срдачног сусрета с принцом Едвардом и пре састанка с британским министром спољних послова трчим поред Бакингемске палате и размишљам о сутрашњем сусрету с краљицом Елизабетом ИИ".


Пахор ће се данас, другог дана своје посете Великој Британији, састати с британском краљицом, монархињом с најдужим стажом, имаће сусрет с члановима оба дома парламента, а увече ће се обратити својим земљацима на пријаму за Словенце који живе у држави која ускоро напушта ЕУ. Рачуна се да у Великој Британији живи око 5.000 људи из Словеније.

Пахор је најпопуларнији словеначки политичар, а био је на свим највишим државним дужностима. У политику је ушао врло млад, одмах након добијања дипломе из политичких наука.

До сада је био у више мандата посалник у националном парламенту и његов председник, посалник у Европском парламенту, председник владе, а сада у другом узастопном мандату и председник Словеније, па би се и за њега могло рећи да је словеначки политичар с најдужим стажом.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR