Glas Javnosti

NAJNOVIJE MERE ZBOG OMIKRONA: Pooštreni uslovi za ulazak u zemlju

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantina od ponedeljka će važiti kraće nego do sada predviđeno je u najnovijem slovenačkom protokolu.

Negativan PCR test pri ulasku u Sloveniju važiće 48 sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa, dok se ostali uslovi ne menjaju, prenosi Hina.

Od ponedeljka se menjaju i uslovi za korišćenje javnog prevoza, pa će njega smeti da koriste samo osobe koje su vakcinisane, koje su prebolele kovid-19 ili imaju negativni test, a uz to moraju da nose i zaštitnu masku.

U vozovima i autobusima ograničava se i broj putnika na mestima za sedenje, te je potrebna međusobna distanca putnika na mestima za stajanje, a za kontrolu i sprovođenje protokola zaduženi su organizatori prevoza, odnosno javna prevozna preduzeća.

U Sloveniji je u poslednjih 24 sata prema još neslužbenim podacima potvrđeno 4.468 novih slučajeva korona virusa, skoro 3.000 više nego pre sedam dana, a epidemiolozi strahuju da bi se širenjem omikron varijante koja postaje dominantna, broj dnevnih zaraza na vrhuncu novog talasa mogao povećati na 9.000, pa i više.

BONUS VIDEO: Poznati reditelj i scenarista o urbanim likovima Beograda i o tome kako je obio stan gradonačelnika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP