Glas Javnosti

LEGENDA JUGOSLOVENSKOG ZIMSKOG SPORTA IDE U ZATVOR: Od olimpijskog srebra do primanja mita

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Primož Ulaga bio je jedan od najpoznatijih skakača u bivšoj Jugoslaviji. Sada ide u zatvor.

Legenda jugoslovenskog zimskog sporta Primož Ulaga osuđen je uslovno na 23 meseca zatvora zbog toga što je na čelu Skijaškog saveza Slovenije uzimao mito.


Ulaga (59), koji je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine, priznao je da je uzimao mito i to kroz sponzorske ugovore.

Uslovna kazna trajaće tri godine. Na sudu je Ulaga priznao kako je počinio četiri kaznena dela, a presuda je odmah postala pravomoćna pošto su obe strane povukle podnošenje žalbe.

Optužili su ga da je od nekoliko skijaških skakača iz Slovenije tražio deo novca od sponzorskih ugovora. Ulaga je uzeo od dvojice trenera i skakača Andraža Pograjca 25 posto od sponzorskih ugovora.

Ulaga je 2013. godine napustio čelo Skijaškog saveza Slovenije zbog ličnih razloga nakon što su se pojavile informacije o mogućoj korupciji u savezu.

Tokom bogate karijere Ulaga je nastupio i na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine. Tu je važio za jednu od najvećih nada Jugoslavije da osvoji medalju, ali nije se proslavio.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR