Glas Javnosti

ZORAN ZAEV, treći put predsednik najveće partije u Severnoj Makedoniji: 'Osećam odgovornost i obavezu da opravdam vaša očekivanja'

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Zoran Zaev izabran je danas po treći put za predsednika SDSM, najveće partije u Severnoj Makedoniji.

Zaev je na prvim neposrednim unutarpartijskim izborima bio jedini kadidat za predsednika, a članovi stranke su mogli da zaokruže "za" ili "protiv". Prema podacima Centralne izborne komisije SDSM, na glasanje koje je trajalo od 8.00 do 19.00, izašlo je 90 odsto od 68.990 aktivnih partijskih članova.

 
"Za" izbor Zaeva je glasalo 60.840, "protiv" je bilo 888, a 249 listića je bilo nevažeće. Članovi vladajuće partije su glasali na 237 biračka mesta u svih 80 opština Severne Makedonije, uz poštovanje protokola za zaštitu od kovida. U obraćanju posle objavljvanja rezultata, Zaev je rekao da mu je ukazana velika čast da stranku vodi po treći put i najavio da će u sledeče četiri godine SDSM biti lokomotiva koja makadonsko društvo pokreće napred.

"Osećam veliku odgovrnosti i obavezu da opravdam vaša očekivanja. Prave državotvorne partije imaju odgovornost i obavezu da unaprede demokratiju u svojim redovima, ali i u otadžbini", rekao je Zaev.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je na čelu SDSM od 2013.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR