Glas Javnosti

Skopljanac iznudio 180.000 evra predstavljajući se kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Jedan Skopljanac uhapšen je zbog sumnje da je od direktora firme ucenama i pretnjama iznudio 180.000 evra lažno se predstavljajući kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), saopštili su skopsko tužilaštvo i policija.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni se u periodu od 14. decembra 2023. do 5. aprila 2024. godine lažno predstavljao kao službeno lice – službenik ANB i uz ozbiljne pretnje primorao oštećenog da mu preda novac, nakit, automobile i drugu robu u ukupnom iznosu od oko 180.000 evra.

„Predstavljajući se kao radnik ANB-a i posrednik za naplatu duga, osumnjičeni je pretnjama po život i život njegove porodice vršio pritisak na oštećenog 54-godišnjaka, direktora preduzeća, a u više navrata uzeo novac, tri automobila, dva mobilna telefona, zlatno prstenje i drugi nakit“, pecizira tužilaštvo.


Prema navodima policije, M.G. iz Skoplja prijavio je da je od novembra 2023. godine I.J. iz Skoplja u više navrata od njega iznuđivao novac upućijući mu pretnje po život i da je od tada isplatio ukupno 180.000 evra.

„Istog dana oko 17 časova, po prethodnom dogovoru između njih, M.G. je u jednoj ulici predao 500 evra I.J, koje su prethodno bile tehničko-kriminološli obrađene. Odmah potom, u zajedničkoj akciji polcijskih jedinica za teška krivična dela i za suzbijanje teškog kriminala I.J. lišen je slobode“, piše u saopštenju.

Osumnjičenom Skopljancu, kojeg tužilaštvo sumnjiči za dva krivična dela – „iznuda“ i „lažno predstavljanje“, sudija za prethodni postupak krivičnog suda u Skoplju odredio pritvor od 30 dana.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR