Glas Javnosti

Da li ste znali da vam crveni luk može pomoći u kućnim poslovima?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U svakodnevnim kućnim aktivnostima, ponekad nam je potrebno otkriti neke nekonvencionalne trikove. Često se oslanjamo na hemikalije, ne shvatajući koliko mogu biti štetne za nas i našu okolinu.

Stoga, umesto hemikalija, možemo koristiti prirodne sastojke.

Jeste li znali da crveni luk može biti izuzetno koristan u uklanjanju tvrdokornih mrlja? Da, dobro ste pročitali. Možete ga koristiti kako biste očistili kuhinjske površine ili tkanine.

Jednostavno trljajte malo luka direktno na mrlju, a zatim isperite vodom. Bićete zadovoljni rezultatima, jer luk može ukloniti čak i najupornije mrlje. Mnogi nisu svesni ovog korisnog svojstva luka. Luk je poznat po svojim antioksidativnim, antiinflamatornim, antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima, što ga čini izuzetno korisnim za različite namene.

Takođe možete iscediti sok od luka i pomešati ga sa medom kako biste napravili napitak koji će očistiti vaš organizam i delovati antiinflamatorno i antioksidativno.

Možda niste ljubitelj luka, ali možda biste trebali razmotriti da ga uključite u svoju ishranu zbog njegovih zdravstvenih benefita. Vidite kako vam može pomoći i u kućnim poslovima, tako da je vredno razmotriti njegovo korišćenje.


 
 Agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR