Glas Javnosti

SKANDAL U SKOPLJU: Otac ubijene Vanje od suda tražio da se branjenik pusti

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Ljupčo Palevski, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i za ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žeževskog, uhapšen je u Turskoj i očekuje se da uskoro bude izručen Severnoj Makedoniji.

Vladimir Tufegdžić, advokat Aleksandra G., oca kidnapovane i ubijene devojčice Vanje G., zatražio je od pravosudnih vlasti u Severnoj Makedoniji da se njegov branjenik pusti iz zatvora i da mu se odredi kućni pritvor.


U tekstu makedonskog portala navodi se da je pre nekoliko dana, na zahtev tužilaštva, sudija za prethodni postupak produžio pritvor za 30 dana osumnjičenom Vladimiru Đ., kao i ostalim osumnjičenima Velibotu Manevskom, Vlatku Kešišovu, Bore Videvskom i Stefanu Dimkovskom.

U međuvremenu, kako piše ovaj portal, advokat Aleksandara Đ., Vladimir Tufegdžić, zatražio je da se njegovom branjeniku ublaži mera pritvora i zameni za meru kućnog zatvora.


- Mera kućnog zatvora će održati koheziju te porodice koja je ovom tragedijom duboko pogođena - naveo je advokat u svom zahtevu, a onda i dodao:

- Nadležnom javnom tužiocu je uručena hitnost u vezi ovog zahteva s obzirom da je moj branjenik dao izjavu u vezi ovog događaja. On je detaljno objasnio šta je video i čuo u vezi tog događaja i sa kojim osobama je komunicirao u cilju pronalaženja svoje ćerke.

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja.


Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja MUP, motiv je bio lični interes. 

Inače Ljupčo Palevski, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i za ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žeževskog, uhapšen je u Turskoj i očekuje se da uskoro bude izručen Severnoj Makedoniji.

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR