Glas Javnosti

PUTOVALI KA OSIJEKU: Navijači Hajduka izazvali zastoj na autoputu, maskirani zaustavili saobraćaj (FOTO)

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Saobraćaj na auto-putu Zagreb-Split bio je danas privremeno zaustavljen zbog incidenta koji su izazvali navijači, a kolona vozila je bila duga devet kilometara, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba.

Saobraćaj je bio zaustavljen između petlji Gospić i Gornja Ploča u smeru Zagreba, prenosi N1.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske saopšteno je da je Hajdukova navijačka grupa Torcida oko 15 časova izazvala zastoj u saobraćaju na odmorištu Jadovo na auto-putu kroz Liku, kao i da nije bilo fizičkog sukoba s navijačima Dinama koji su putovali na utakmicu Šibenik – Dinamo.


Navijači Hajduka, koji su putovali prema Osijeku, izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i odećom, te su zaustavili saobraćaj, a prema oceni policije mogući povod je sukobljavanje s navijačima Dinama.

„Policija je intervenisala i saobraćaj je normalizovan u 15.55, a navijačke grupe nastavile su put“, objavio je MUP na Tviteru.

U saopštenju je navedeno da je „policija prije toga preduzela mere i radnje razdvajanja kretanja navijača i sprečila sukob navijača i to bez postupanja, bez upotrebe sredstava prisile, te je izdata naredba s uspostavljanjem odvijanja saobraćaja“. Policija je dodala da su uz saobraćajnicu pronađene palice.

„Navijačke grupe stavljene su pod nadzor policije i krenule su svaka svojim putem, a dalje će se utvrđivati da li to zahteva neku sankciju, bilo prekršajnu ili krivičnu“, rekla je hrvatskim medijima portparolka ličko-senjske policije Maja Brozičević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP