Glas Javnosti

MINISTAR ZDRAVLJA SEVERNE MAKEDONIJE PODNEO OSTAVKU ZBOG TRAGEDIJE U TETOVU: Još troje zvaničnika otišlo!

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani, direktor Kliničkog centra Tetovo Fljorin Besimi i finansijski direktor Kliničkog centra Tetovo Artan Etemi podneli su danas ostavke zbog požara koji je izbio u kovid bolnici u Tetovu u kojem je nastradalo 14 osoba.

Filipče je saopštio da je iz moralnih razloga dostavio pisanu ostavku premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, prenela je MIA.

- Poslednja tragedija u Tetovu me je mnogo pogodila, mnogo žalim za nastradalima, saosećam sa njihovim porodicama. Nema reči koje to mogu da opišu, niti načina da se nadomesti gubitak. Kao lekar i ministar, imam integritet. Zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu, rekao je Filipče.

 

Hasani je na svom Fejsbuk nalogu napisao da podnosi ostavku kao moralni čin.

 - U ovim teškim momentima za sve nas, podnosim ostavku kao najveći moralni čin. I pored činjenice da nemam nikakve veze sa procedurom u modularnoj bolnici, iako nemam nikakve veze sa organizacionim delom, ostavka je najmanje što mogu da učinim u ovom momentu, iz poštovanja prema žrtvama, povređenima i javnosti, napisao je Hasani.

Besimi je, takođe na Fejsbuk nalogu, izjavio da je posle ovakvog tragičnog i nemilog događaja ovakva odluka neizbežna, dok je Etemi saopštio da podnosi ostavku iz moralnih razloga.

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, 15. žrtva požara, doneto na autopsiju.

Reč je o devojci u 20-im godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR