Glas Javnosti

Makedonski političari u izolaciji, inervjuisao ih zaraženi novinar

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Lideri dve najveće partije u Severnoj Makedoniji, SDSM Zoran Zaev i VMRO DPMNE Hristijan Mickoski, od danas su su u obaveznoj kućnoj izolaciji jer su imali intervju sa novinarom koji je pozitivan na Covid-19.

To je na vanrednoj onlajn konferneciji za novinare saopštio ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je rekao da su Zaev i Mickoski testirani nakon što je Ministarstvo zdravlja dobilo informaciju da je na virus Covid-19 pozitivan televizijski novinar koji je prošle sedmice imao intervjue sa tom dvojicom poltičara.

"Rezultat Mickoskog, koji je napravljen kasno sinoć, je negativan i on će biti u obaveznoj kućnoj izolaciji od 14 dana od poslednjeg kontakta sa obolelim. U ovom trenutku nema potreba za posebnim epidemiološkim anketama", rekao je Filipče.

Prema njegovim rečima, rezultat predsednika SDSM, s obzirim da je sinoć otišao za Strumicu, biće gotov u toku dana, ali je, kako je istakao, i Zaev odmah po dobijanju informacije stavljen u kućnu izolaciju.

"Novinar je u stabilnom zdravstvenom stanju i na lečenju je u (skopskoj) bolnici 8. septembar", rekao je Filipče.

Lideri dve najveće makedonske partije su prošle sedmice imali intervjue na Televiziji Kanal 5 - Zaev u četvrtak 2. aprila, a Mickoski u petak 3. aprila.

 

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR