Glas Javnosti

IZ AFRIKE U MAKEDONIJU: Nigerijac Simon Polikarp hoće da bude gradonačelnik Štipa!

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Makedonski grad Štip bi po prvi put u svojoj istoriji mogao da za gradonačelnika dobije rođenog Nigerijca-Simona Polikarpa, koji je jedan od pet kandidata za prvog čoveka grada Štipa.

Kako su preneli lokalni mediji, Polikarpa, u Štipu poznatog kao Nigerijac Džimi, kao prvog crnca za gradonačelnika je kandidovala opoziciona Makedonska konzervativna partija “Integra”.

 
Polikarp u Štipu živi više od 40 godina i ima makedonsko državljanstvo. U tadašnju jugoslovensku republiku došao je krajem 70-ih godina prošlog veka kao 20-godišnjak na školovanje.

Prve dve godine je živeo u rudarskom mestašcetu Probištip gde je učio za geologa, a zatim se preselio u susedni Štip gde živi sa suprugom i dva sina.

Simon Polikarp je u intervjuu za jedan makedonski portal rekao da će mu “glavni prioritet (kao gradonačelniku) biti da zadrži mlade u svom gradu i zemlji”.

 

-Ne smemo da dozvolimo da Makedonija opusti, da postane kao Sahara, bez ljudi ili sa veoma malo njih, rekao je.

Mesto gradonačelnika Štipa ostalo je upražnjeno kada je prvi čovek te opštine u istočnom delu Severne Makedonije, Blagoj Boćvarski, krajem avgusta, postao ministar za transport i veze.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR