Glas Javnosti

ŽESTOKE KRITIKE JAVNOSTI: Dekan Medicinskog fakulteta smenjen zbog SKANDALOZNIH izjava o VAKCINACIJI

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić smenjen je sa dužnosti pošto je njegov najnoviji antivakserski nastup oštro kritikovan u javnosti

Pavelić je juče u hrvatskim medijima oštro kritikovan zbog još jednog u nizu antivakserskih nastupa.

Prema pisanju hrvatskog portala Index, svoj najnoviji antivakserski pamflet Pavelić je objavio 17. juna na okruglom stolu stranke Promijenimo Hrvatsku nazvanom "Korona virus - vreme je za istinu".

On je rekao kako istraživanja pokazuju da je u četiri meseca ove godine bilo više umrlih od COVID vakcina nego ukupno umrlih od svih vakcina od 1990. godine. Nije naveo o kakvim se istraživanjima tačno radi, ali je dodao da mediji prikrivaju komplikacije nakon vakcinacije. On je takođe izneo netačne podatke da je u Evropskoj uniji od vakcinacije umrlo 10.000 ljudi i 4.000 u SAD-u, piše "Dalmacija danas"

"To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se vakcine hitno sklone, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku stopu vakcinacije, ali njihovo državno veće za COVID krizu šalje otvoreno pismo ministarstvu zdravstva u kojem traži hitnu zabranu vakcinacije osoba mlađih od trideset godina. Službeni podaci za mlade od 20 do 24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti", izjavio je dr Pavelić.

Svim učesnicima okruglog stola zajedničko je bilo nastojanje da se ospori ili dovede u pitanje sve ono što potvrđuju stotine istraživanja i, na osnovu njih, mejnstrim nauka i zdravstvene organizacije - od nefarmakoloških epidemioloških mera do vakcina.

Nastup Pavelića juče je osudio i ministar nauke Radovan Fuks, rekavši da za svaki Pavelićev "argument postoji niz protivargumenata".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR