Glas Javnosti

ZAGREB RAZOREN STRAVIČNIM ZEMLJOTRESOM (FOTO)

Hrvatska
Autor: Глас јавности

Dva jaka potresa pogodila hrvatsku prestonicu, vatrogasci izvlače ljude iz ruševina

U zemljotresu koji je jutros rano zadeseio Zagreb ima povređenih, a vatrogasci na terenu i izvlače zarobljene iz ruševina.
 Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a potom je, nešto posle 7 sati, usledio još jedan potres jačine pet stepeni javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Epicentar potresa bio je sedam kilometara severno od Zagreba na dubini od deset kilomatara.

Zagrepčani su u panici napuštali svoje domove, kažu da je potres bio stravičan i da im je sve padalo po kući.

Dva snažna zemljotresa potresla su jutros Zagreb i severozapad Hrvatske.

Iako je ranije objavljeno da je devojčica (15) prva žrtva potresa u Zagrebu, direktor Dečije bolnice u Klaićevoj rekao je da je devojčica još kritično te da ima tešku cerebralnu povredu.

Zbog jakog zemljotresa, iz svog stana u Zagrebu, evakuisan je i predsednik Hrvatske, Zoran MIlanović.

Zbog ljudi koji su spas potražili na ulici, MUP Hrvatske je sa zvaničnog Tviter profila izdao upozorenje Zagrepčanima.

"Udaljite se od građevina bez obzira na to da li su oštećene ili ne. Udaljite se od električnih stubova ili kablova", naveli su, podsećajući na mere zbog korona virusa, odnosno da uvek treba biti na razdaljini od najmanje jednog metra od druge osobe.

Na pojedinim lokacijama gromade su padale na parkirane automobile. Oštećenje je pretrpela i Zagrebačka katedrala na kojoj se vrh jednog tornja urušio. Prema pojedinim informacijama, došlo je do urušavanja lifta u jednom soliteru.

Građani javljaju da su im u stanovima padale police, razni predmeti, lusteri... U nekim delovima grada nestalo je struje i vode. Neposredno nakon prvog potresa širom Zagreba mogle su se čuti sirene raznih interventnih službi.

Neposredno nakon ovih jakih,  zabeležen je još jedan zemljotres, ali je podrhtavanje bilo znatno  slabije od prethodna dva

(Izvor: Blic/Večernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR