Glas Javnosti

VUČIĆ POBEDIO I U ZAGREBU, RIJECI I VUKOVARU: Hrvatska u šoku!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Nakon što se završilo prebrojavanje glasova na tri biračka mesta u Hrvatskoj, ubedljivu pobedu odneo je Aleksandar Vučić.

Najveći broj upisanih birača i ujedno najveći odaziv zabeležen je na biračkom mestu u Generalnom konzulatu u Vukovaru, gde se upisalo ukupno 310 birača.


Kako piše portal Srbi.hr, od tog broja na izbore je izašlo njih 255, a najveću podršku dali su Aleksandru Vučiću, koji je dobio 234 glasa. Osim Vučića, u Vukovaru su glasove dobila još samo tri kandidata: Zdravko Ponoš (11), Milica Đurđević Stamenkovski (4) i Miloš Jovanović (2), dok su četiri listića bila nevažeća.

Na listi za skupštinu najveću podršku dobile su stranke okupljene oko SNS-a (202), zatim SPS-JS (21), Srpska radikalna stranka (10), UZPS (7), Dveri-POKS (3), Zavetnici (3) i po jedan glas za koaliciju NADA i Zajedno za Vojvodinu.


Odziv je bio 82 odsto, što je iznad proseka u pogledu izlaznosti u Republici Srbiji. 

Na predsedničkim izborima najveću podršku Aleksandar Vučić dobio je na biračkim mestima i u Zagrebu i Rijeci. U Zagrebu je dobio 72 glasa, a u Rijeci 27. Od ostalih kandidata u Rijeci je glasove dobio samo Zdravko Ponoš (8), dok je u Zagrebu isti kandidat dobio 43 glasa. Glasove su dobili i Milica Đurđević Stamenkovski (5), Biljana  Stojković (4), Miloš Jovanović (3) i Branka Stamenković dva glasa.


Na parlamentarnim izborima SNS je u Rijeci osvojio 22 glasa, dok su liste UZPS, Moramo i Ajmo ljudi dobile po tri glasa. Od 130 birača u Zagrebu, njih 72 glasalo je za listu okupljenu oko Srpske napredne stranke. Lista UZPS-a dobila je 43 glasa, a ostale liste dobile su jednoznamenkasti broj glasova: Zavetnici (5), Moramo (4), Nada (3) i Suverenisti dobili su dva glasa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR