Glas Javnosti

Vrtoglave kazne za tursiste koji letuju u Dubrovniku: OBAVEZNO razmislite koji PRTLJAG NOSITE na LETOVANJE

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Bilo da ste fan "Igre prestola" ili ste jednostavno tu radi sunca, Dubrovnik je omiljena turistička destinacija. Ali, ako ovog leta idete u ovaj, turistima primamljiv grad u susednoj Hrvatskoj, razmislite o prtljagu koji ćete nositi sa sobom.

Zahvaljujući novim pravilima, posetiocima dubrovačkog Starog grada zabranjeno je da vuku kofere na točkićima po njegovim krivudavim putevima – što znači da nećete imati izbora nego da nosite svoje torbe.

Novu politiku uveo je gradonačelnik Mato Franković, koji je rekao da se radi o pokušaju suzbijanja zagađenja bukom, nakon što je lokalnom stanovništvu dosadilo da ih noću budi zvuk koji prave putnici dok udaraju svojim koferima po kamenim ulicama. A oni koji budu uhvaćeni kako vuku svoje kofere na točkiće, mogli bi da dobiju prilično veliku kaznu od 265 evra.


Zapravo, prema gradonačelniku, ova pravila su “samo početak”. Od novembra se u lokalnoj samoupravi nadaju da će se zajedničkim snagama rešiti kofera u Dubrovniku, uvodeći sistem po kojem će se torbe odlagati van grada, a do smeštaja prevoziti kurirom. Zvuči elegantno – i potencijalno, prilično skupo.

Ali, dok ti planovi ne budu uspostavljeni, čini se da ne postoji nikakav privremeni plan za one koji ne mogu sami da nose svoj prtljag. Turisti su takođe pozvani da ne šetaju kućne ljubimce bez povoca, da se ne penju na spomenike ili da ne hodaju okolo bez majice, kako bi iskazali “poštovanje” prema gradu.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR