Glas Javnosti

PERFIDNA UCENA AMERIKE: SAD žele Srbiju za "ključnog partnera" ali pod jednim "malim" uslovom - da prizna tzv. "Kosovo"!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ukazao je da SAD nastoje da budu ključni partner Srbije, ali da je uslov za to da se zvanični Beograd složi sa njihovim stavom o Kosovu i Metohiji.

Dačić smatra da bi vođenje zemlje u tom smeru izazvalo veliko nezadovoljstvo građana Srbije

„Nije sporno da SAD žele da im budemo ključni partner, ali pod uslovom da se složimo s njihovim stavom o Kosovu. Kažu nam da ne pričamo o prošlosti i mi treba da kažemo u redu. Da Vučić kaže da nećemo da se bavimo Kosovom, priznaćemo ga, pustiti u UN i bili bismo lider. A naš narod bi nas proklinjao“, ukazao je Dačić.

Konstatovao je da Zapad „nema mehanizama“ da pritisne kosovskog premijera Aljbina Kurtija, a ima da se istražuju izbori u Srbiji.


On se osvrnuo i na odnos sa opozicijom i njihovim sastancima sa evropskim predstavnicima i naglasio da takvo ponašenje nanosi štetu Srbiji.

„Nemoguće je da dođe neko iz Brisela i kaže doveli smo vam novog predsednika ili premijera. Ne, prvo morate da pobedite na izborima, a ne da se svidite Violi fon Kramon ili onima koji nemaju nikakve veze sa Srbijom. Sve dok to ne shvate, oni su daleko od realnosti i nanosiće štetu Srbiji. Oni žele da institucije budu paralisane i ne rade. Videli ste kako su se ponašali na prvoj sednici parlamenta gde su verifikovani mandati“, istakao je Dačić.

Ocenjuje da takvim ponašanjem opozicija u Srbiji pruža podršku Prištini.

„To je opanjkavanje Srbije i podrška Kurtiju, pa to su sve teme koje nisu nove. Ja sam učestvovao u pregovorima sa opoziciji, sve smo njihove predloge prihvatili. Pa ni ja nisam zadovoljan rezultatima izbora, pa nisam tražio nikakvu istragu“, zaključio je ministar.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR