Glas Javnosti

PANIKA U DALMACIJI: Brojni vozači tuđom greškom sipali pogrešno gorivo u rezervoar

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Svi vozači koji su u svoje vozilo želeli da natoče benzin, na kraju su zbog propusta benzinske puimpe ulili dizel gorivo.

Jedna obična moto-vožnja za ekipu iz Primoštena mogla se pretvoriti u pravu noćnu moru. Ali, na svu sreću, sve je za sada prošlo bez većih posledica za brojne motocikle, putničke automobile i ostala vozila.

Kako saznaje Dalmacija Danas, na INA benzinskoj crpki u Primoštenu greškom se na točilici za Eurosuper gorivo, našao dizel.


Pojednostavljeno rečeno, svi vozači koji su u svoje vozilo hteli da natoče benzin na kraju su zbog propusta INA-e ulili dizel gorivo.

"Nastala je gungula i panika"

Ovu informaciju je potvrdio veliki zaljubljenik u motocikle iz Primoštena. Kaže da su mnogi natočili pogrešno gorivo, a vozači su zbog panike svoja vozila masovno odveli u prve automehaničarske radnje. Kako otkriva, i on se opekao i u svoje vozilo je natočio neželjeno gorivo.

"Da, to je tačna informacija. INA je priznala grešku i mi smo reklamirali ovaj slučaj. Sigurno desetak ljudi bilo je oštećeno zbog točenja pogrešnog goriva. Uglavnom, nastala je gungula i panika kod nekih ljudi, jer mnogi nisu znali šta im se događa s vozilom, pa su svoje automobile masovno vozili na servise. Mi smo pretpostavili da je neki problem s gorivom, pa smo brzo reagovali i u motor smo utočili novo, ispravno gorivo", kazao je za Dalmaciju Danas.

Izvinjenje i obećanje

Anonimni sagovornik iz Primoštena kaže da su pisali prigovor INA-i i da im je isti uvažen. Priznali su grešku i obećali da će snositi eventualne troškove oko kvarova na automobilima i ostalim vozilima.

"Sve smo prijavili INA-i i oni su odmah obavili dodatne provere. Na kraju su zaključili da su pogrešili, te su zabranili točenje na tom mestu gde je uliveno pogrešno gorivo. Osim toga, prigovor smo napisali INA-i, i oni su sve uvažili, izvinili su se i obećali da će snositi sve troškove eventualnih kvarova na vozilima. Rekli su nam da će se potruditi da se ovakve nemile situacije više ne događaju. Sve u svemu, jedna vrlo neprijatna situacija za brojne vozače", otkrio je motociklista koji je greškom u svoj novi motor natočio pogrešno gorivo.


"Ja sam motociklista, imam svoj moto-klub i baš smo se spremali za jednu vožnju. Međutim, kako sam rekao, došlo je do pogreške, pa smo nekoliko sati morali ispumpavati gorivo iz motora. Moje vozilo je dosta novo, pa sam brzo primetio da nešto nije kako treba", kaže on.

"Štucanje" motora

Osim toga, priznaje da je na putu video brojna zaustavljena vozila koja su imala sličan problem kao i on.

"Nakon nekoliko kilometara primetio sam da mi motocikl počinje štucati i odmah sam pretpostavio da je problem u gorivu. U nekoliko kilometara susreli smo i druge motocikliste koji su dijagnostikovali slične probleme na svojim vozilima. Videli smo da je boja goriva drugačija... Masnoća i sve je bilo drugačije. Sve smo na kraju rešili, a INA se izvinila i obećala je da će snositi troškove eventualnih šteta na vozilima", zaključio je taj vozač.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, Dalmacija Danas saznaje da je najmanje 15 vozila primilo pogrešno gorivo u svoje rezervoare. Neki automobili na kraju su završili u auto-servisima, dok su oni malo iskusniji vozači ovaj ozbiljan problem rešili na licu mesta.

Dalmacija Danas je posla upit INA-i i očekujemo njihov odgovor.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR