Glas Javnosti

Dubrovnik zaradio vrtoglavu cifru na ulaznicama za glavne atrakcije

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Prihodi od prodaje digitalne kartice Dubrovnik Pass u 2023. godini iznosili su 12,2 miliona evra, čime je više nego udvostručena rekordna prodaja iz prethodne godine, objavili su u petak iz Grada Dubrovnika.

- Najveću posetu zabeležile su gradske zidine, za koje se odlučilo 97 odsto korisnika, 53 odsto je posetilo Kulturno-istorijski muzej u Kneževu dvoru, 39 odsto Muzej Franjevačkog samostana Male braće, 34 posto Pomorski muzej, dok su i ostale uključene kulturne atrakcije zabeležile značajna povećanja broja poeta”, naveli su iz Grada Dubrovnika.

Dodali su kako je uslugu besplatnog javnog gradskog prevoza u protekloj godini iskoristilo 94.774 korisnika kartice, odnosno njih 29 odsto.


- Projektom Dubrovnik Pass promoviše se se kulturna baština Dubrovnika, ali i podstiče njena samoodrživost, budući da ostvaruje prihod kojim se finansira obnova baštine i kulturni sektor. Takođe se omogućava disperzija turista i rasterećenje najatraktivnijih znamenitosti. Digitalnom transformacijom projekta pojednostavljena je kupovina i korišćenje, ali ga i gradska uprava koristi kao alat upravljanja tokovima poseta, istakli su iz Grada Dubrovnika.

„Dubrovnik Pass”, zajednička ulaznica za najvažnije atrakcije Dubrovnika, obuhvata besplatnu posetu gradskim zidinama, svim gradskim muzejima i galerijama, Muzeju franjevačkog samostana, kao i Kući Bukovac u Cavtatu te besplatni javni gradski prevoz.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR