Glas Javnosti

USTAŠE NE MIRUJU: Skandalozna poruka hrvatskih navijača za srpske žene i decu

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Srpsko narodno vijeće objavilo je na Tviteru fotografiju iz zagrebačke Kustošije na kojoj se vide navijači Dinamo Zagreba kako drže natpis "Je**t ćemo srpske žene i djecu".

Veliki broj hrvatskih medija osudio je ovu poruku.

Ovu  zastrašujuću poruku je prokomentarisao predsednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević.


- Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je videti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina“. Nedavno je Srpsko narodno vijeće objavilo Bilten o historijskom revizionizmu, govoru mržnje i nasilju prema Srbima u 2019. godine pun sadržaja kao transparenti kojima su ovi mladi navijači mahali - kaže Milošević.

"Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji."

- To je, nažalost, postalo toliko uobičajeno da to nije samo komunalni problem, problem policije i pravosudni problem, to postaje strukturnim problemom društva. Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje - rekao je Milošević.

Ovu poruku komentarisao je i jedan član BBB.

- Kao što već verovatno svi na našu veliku žalost informisani/izvešteni o nimalo lepom i za svaku osudu ružnom delu, hteo bih se ovim putem u svoje osobno ime i prezime izviniti svim Kustošijancima, te svim ostalim koji su ostali ugroženi ovim činom. U svemu lepom nažalost mora biti onog manje lepog, čin pojedinca je srušio sve ono što smo gradili već godinu i nešto i što smo privukli Vas koji ste nam dali podršku te i Vas druge koji ste tu bili samo za pokoji komentar u negativnijem smislu. Sve sto je bilo dobro postalo je loše i najgore, ne znam iskreno kako da Vam se svima izvinem radi ovakvog naprosto užasnog čina, jedino što mogu i ljudski je da Vam se svima ovde izvinim u svoje ime, jer su pojedinci učinili ova sva ulepšavanje, te sve prekrasne grafite koje smo radili manje vrednim i bacili kaljugu na nas sve kao grupu ljudi koja živi za ovu domovinu, za ovaj grad, za nas klub, za kvart - napisao je u grupi Tomislav Špiljar.

- Najmanje od ovog svega je da Vam se izvinjavam u ime svih nas, nije mi ni na kraj pameti bilo da će čin pojedinca ovu grupicu Kustošijanaca baciti u očaj. Svako od nas ovde je u životu pogrešio i to je normalna pojava u ljudskom rodu, neki malo više neki malo manje, mi smo sinoć pogrešili jako puno i svesni smo svega, je da je stvar pojedinca, al kakva bi to grupa bila kad svi ne bi skupa preuzeli odgovornost za naše stvari. U dogovoru sa ljudima do daljnjega nećemo stavljati ništa u ovu grupu kako bi barem malo ublažili ovo sve, ko želi videti šta se radi na kvartu bi video, ko ne želi tako i tako ne mora. Još jednom izivnjenja u ime svih nas. U životu se pogreši, ali posle toga je najbitnije biti svestan te situacije i izvući poruku te biti pametniji - dodao je.

 

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR