Glas Javnosti

USKOK HAPSI PO HRVATSKOJ! Pogledajte dramatične snimke hapšenja kriminalaca povezanih sa Šarićem (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Hrvatski Uskok je pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana koje sumnjiči za šverc više stotina kilograma kokaina, preprodaju oružja i krijumčarenje stranaca.

Kao prvoosumnjičeni navodi se Petar Ćosić (51)  za ubistvo Milana Milovca (47) koji je sarađivao sa danas privedenim beogradskim narko-bosom Darkom Šarićem.

Nakon vesti da je danas u Beogradu priveden Darko Šarić,tužilaštvo u Hrvatskoj je, ne navodeći identitete osumnjičenih, saopštilo da je pokrenulo istragu protiv dve grupe na osnovu krivične prijave Pnuskok i rezultata dobijenih putem međunarodne pravne saradnje s više država, ali i Evropolom i Juridžastom.Uskok je saopštio da se prva grupa krijumčara sastojala od 10 članova u starosnoj dobi između 36 i 63 godine, dok su drugu grupu činila četiri člana u dobi između 29 i 41 godine starosti,prenosi Nova.

Prema pisanju medija, desetočlano zločinačko udruženje je vodio Petar Ćosić zvan Šarac koji je 2011. uhvaćen u akciji "Dogma" zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine.

Ćosić je, prema sumnjama Uskoka, od novembra 2019. do 12. aprila 2022., povezao ostale osumnjičene i više drugih osoba u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina.Tužilaštvo je preciziralo da je Ćosić nabavljao kokain, nadzirao njegov transport i iskrcavanje, odobravao njegovu prodaju i cenu prodaje, kao i način isplate, a organizovao je i izvlačenje kokaina iz kontejnera dopremljenih u Hrvatsku, dok su ostali članovi desetočlane grupe finansirali ukrcaj kokaina, nadzirali transport, isplaćivali saučesnike i preuzimali drogu u Luci Ploče koju su potom rasprodavali.

Na taj način je desetočlana skupina prokrijumčarila najmanje 609 kilograma kokaina kog su preprodali u vrednosti većoj od 17 miliona evra, naglasio je Uskok, prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR