Glas Javnosti

UKRADENA MALOLETNICA iz Hrvatske PRONAĐENA na Floridi: Držali je kao SEKUSALNU ROBINJU

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Devojka iz Hrvatske odvedena je u Ameriku i zatočena kao seksualna robinja dve godine dok se nije ušlo u trag otmičaru na čemu su sarađivali američki i hrvatski istražitelji.

Na Floridi su pre oko mesec dana uhapšeni 26-godišnji Jordan Pulido i njegov otac Roberto Santana Himenez pod optužbom da su oteli tinejdžerku iz Hrvatske još 2018. godine. Devojka je tada imala 16 godina, a s njom je Pulido stupio u kontakt putem društvenih mreža negde 2017. godine.

Ocu i sinu preti kazna od 10 godina pa do doživotnog zatvora zbog zločina koji su počinili, a na celom slučaju su američki istražitelji dve godine sarađivali s hrvatskim istražiteljima.

U dokumentu koji su novinari dobili na uvid stoji da je Pulido 14. juna 2018. godine otputovao u Hrvatsku zbog seksualnog odnosa s maloletnicom starom 16 godina. Pre toga oni su se dopisivali oko godinu dana i razvili su prijateljski odnos. Po dolasku u Hrvatsku Pulido je s devojkom imao seksualni odnos, uprkos tome što je znao da je maloletna.

Mesec dana kasnije, po povratku u Ameriku rekao je svom ocu da je u vezi devojkom s područja istočnoevropske zemlje i da želi da je dovede u Ameriku kako bi bila njegova ljubavnica. Otac je pomogao Pulidu da devojku dovede u Ameriku, ali nije jasno kako je to uspeo ni da li je prisilio. Kako god bilo, Pulido se vratio u Hrvatsku i s devojkom došao na Floridu.

Istraga i hapšenje

Njen nestanak mobilizovao je hrvatsku policiju, koja je zatražila pomoć američkih kolega. Jedini tragovi koje su imali bile su njene društvene mreže i kontakti mladića širom SAD-a.

Istražitelji su na osnovu tih kontakata i podataka o putovanjima u Hrvatsku uspeli da dođu do Pulida i osumnjičili su ga kao osobu koja bi mogla biti odgovorna za nestanak devojke, kao i za njenu seksualnu eksploataciju. Smatraju da je njegov otac znao da Pulido devojku drži zatvorenu i da mu služi kao seksualna robinja.

24. septembra, nakon gotovo dve godine istrage, istražitelji su dobili zeleno svetlo od federalnog sudije da liše slobode dvojicu muškaraca. 1. oktobra obojica su uhapšeni, a devojka je spasena. Policija je zaplenila Pulidov iPhone i laptop na kojima su nađeni razni dokazi. Istražitelji sada pokušavaju da otkriju da li je Pulido prisiljavao devojku da se za njega prostituiše.

Dan kasnije protiv sina i oca je podignuta optužnica.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR