Glas Javnosti

U SPLITU NA GODIŠNJICU FORMIRANJA NDH USTAŠKE ZASTAVE I PESME: Osvanuli i HOS-ovi simboli  (FOTO+VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Splitskim tržnim centrom danas šetao muškarac sa zastavom na kojoj je grb HOS-a i ustaškim natpis „Za dom spremni“, na dimnjaku splitske fabrike okačen je transparent sa mapom NDH, dok je sinoć u Splitu organizovana bakljada tokom koje su pevane ustaške pesme. Inače, 10. april je godišnjica osnivanja zločinačke Nezavisne Države Hrvatske.

Mediji iz Hrvatske navode ove primere „obeležavanja“ 80 godina od osnivanja NDH.

Portal „Dalmacija danas“ objavio je fotografije čoveka koji u tržnom centru nosi zastavu sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“. Kako je objavio taj mediji, muškarac je nosio kapu i majicu na kojima su takođe bila ustaška i obeležja HOS-a, ekstremističke paravojne organizacije iz vremena rata u Hrvatskoj 1991-1992. godine, koja je nosila crne uniforme i ustaška znamenja.

I hrvatski portal “Indeks” takođe izveštava da se društvenim mrežama širi snimak ustaške proslave koja se dogodila u petak uveče na ulazu u Split, na kojoj je grupa ljudi zapalila baklje i pevala ustaške pesme, preneoli su domaći mediji.

Kako “Dalmatinski portal” piše na dimnjaku nekadašnje „Končarove“ fabrike u Splitu osvanuo transparent na kom je nacrtana mapa NDH obojena u boje hrvatske zastave i šahovnicu, uz poruku „Ona je ljubav koja ne može proć“.

Na današnji dan - 10. aprila 1941. godine formirana je tzv. Nezavisna Država Hrvatska, u kojoj su počinjeni najsvirepiji masovni zločini i genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR