Glas Javnosti
posta

TIGAR NA TRAJEKTU U HRVATSKOJ: Turisti bili šokirani kada su u KAVEZU UGLEDALI ZVER! (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Hrvatska javnost ostala je šokirana kada se na mrežama pojavio snimak tigra koji se nalazio u kavezu utovarenom na trajekt za ostrvao Hvar.

U jednoj prikolici koju je vukao automobil koji se ukrcao na trajekt za Hvar nalazio se pravi bengalski tigar, ogromna zver koja je turiste posmatrala kroz rešetke.

Kako saznaju hrvatski mediji, nije bilo predviđeno da se na Jadrolinijinom trajektu nađe i divlja zver, već samo vozilo sa prikolicom.

Fotografije tigra koji se našao na trajektu za Hvar postali su viralni na društvenim mrežama, ali su i podigli prašinu u hrvatskoj javnosti, posebno udruženja Prijatelja životinja.

Iz Jadrolinije su odgovorili pod kakvim su okolnostima ukrcali tigra na trajekt i šta sve treba imati za takvu vrstu prevoza.

- Jadroliniji nije bio prijavljen prevoz životinje već ličnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni da pregledavaju sadržaj prikolice, ukoliko nije prijavljen prevoz opasnih supstanci i slično, a kako bi proverili poštuju li se svi sigurnosni protokoli - stoji u odgovoru.

Kako nezvanično saznaje Dalmatinski portal, posada trajekta uopšte nije znala da prevozi tigra. Vlasnik ih je na pola kanala pitao da li može da podigne ceradu na prikolici da "beštija" dobije malo vazduha. Kada su digli ceradu, imali su šta i da vide, prenosi N1.

Ko poznaje prilike na najsunčanijem ostrvu, lako će se setiti da je tamo, na svega kilometar udaljenosti od samog grada Hvara i svih njegovih opuštenih turista, na predelu Bili Potok, 2015. godine otvoren mali privatni zoološki vrt.

A ako neko malo bolje poznaje okolnosti, piše Index.hr, setiće se da je tamo veterinarska inspekcija reagovala 2019. godine na poziv Udruženja prijatelja životinja. Na njihovoj veb stranici i dalje može da se nađe izjava u kojoj se navodi da u zoološkom vrtu "boravi veliki broj domaćih i divljih životinja, od kojih su neke egzotične, poput tigra, kajmanskog krokodila, majmuna tamarina, zatim divljih svinja, lisica i drugih divlje i domaće životinje".

Prijatelji životinja su već tada izvestili da neko drži tigra na Hvaru.

Taj neko je bio Ivan Gospodnetić, vlasnik cenjenog restorana Gariful. Još uma farmu na kojoj se brine o životinjama, otvorena je za sve posetioce i nema ulaznice. Na Fejsbuk stranici Farma Hvar možete videti slike raznih autohtonih rasa i nekih papagaja, ali nema fotografije tigra.

Gospodnetić je rekao za Index da tigar koji je snimljen na njegovom trajektu nije njegov, kao i da nema pojma ko bi mogao da bude vlasnik, prenosi Blic.

Iz splitsko-dalmatinske policijske uprave rekli su da nisu dobili prijavu i da će slučaj prijaviti veterinarskoj inspekciji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR