Glas Javnosti

Sud zabranio narodnjački koncert u Puli

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Koncert narodne muzike, koji su organizatori najavili za 25. mart u pulskom Sportskom centru, a gradonačelnik Pule Filip Zoričić nije dozvolio korištenje tog gradskog prostora, neće se održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu.

Naime, organizator narodnog koncerta, odnosno agencija Hiljadarka, podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula sport, vlasnika i upravnika dvorane, u kojoj su Duško Kuliš i njegovi prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović – trebalo da nastupe. Kao nadoknadu za finansijsku štetu, organizatori su tražili privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta i najavili da će u tom slučaju odustati od daljeg postupka.


Međutim, Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar, utvrdio je da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere za održavanje koncerta. Postoji mogućnost da organizator tog koncerta krene u tužbu, ali ovog puta za naknadu štete. U ovom slučaju, kako se navodi u sudskom obrazloženju odluke, Privredni sud u svojoj odluci nije uzeo u obzir muzički žanr, već je reč o primeni zakona gde su, u konkretnom slučaju, ispunjeni uslovi za prihvatanje privremene mere koje je tražio organizator koncerta nisu ispunjene.

"Odluka je zakonita i pravična. Prihvaćeni su svi argumenti, a ne lični stav i animozitet gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, koji je pokušao da se predstavi kao argument. Mi smo legalisti i ako organizator koncerta bude insistirao na obeštećenju odštete, smatram da je naša pozicija ipak jača i povoljnija u takozvanom kontekstu”, rekao je  advokat Krešimir Škarica, predstavnik Pula sporta, gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i upravnika dvorane.

 
Advokat i zastupnik organizatora, agencije Hiljadarka, Srđan Simić rekao je da nije zadovoljan odlukom koja je nezakonita, ali da se na tu odluku neće žaliti.

 „Na tu odluku nećemo se žaliti pre svega zato što smatramo da nema smisla, kao i da viši sud neće moći da donese odluku do 25. marta, kada je trebalo da se održi koncert."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR