Glas Javnosti

STRAVIČNO NEVREME OBORILO STABLO I PALO NA DEVOJČICU : U Čazmi pravi HAOS

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Stravično nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje Čazme gde su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila.

U nezapamćenoj oluji povređena je jedna devojčica dok se vraćala iz škole.

Na nju je palo stablo i slomilo joj natkolenicu.

Hitno je prevezena u Zagreb i već je operisana, piše MojPortal.


- Jako mnogo štete, raskrivenih krovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenog drveća. Struje nema u celom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod - poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, koji je trenutno sa županom Markom Marušićem u obilasku grada.

Gradonačelnik je dodao da je o bilo kakvim procenama štete još rano govoriti, ali da se sigurno radi o višemilionskim iznosima.


Kod Čazme su prevrnuta tri šlepera.

Ministar Ivan Paladina je rekao da je prema prvim procenama 30-ak kuća ostalo bez krovova i dodao da je povređena jedna devojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je rekao, razmere štete tek treba detaljno utvrditi, a nakon toga će se na nivou vlade odrediti mere pomoći prenosi Telegraf

Nevreme praćeno vetrom, gradom i kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gde je prouzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima - navodi se.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR