Glas Javnosti
posta

Stigli rezultati obdukcije: Utvrđen uzrok smrti dečaka iz Knina

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Mališan (5), čije telo je pronađeno 8. juna u automobilu u Imotskoj ulici u Kninu, preminuo je od posledica toplotnog udara, potvrdili su nalazi obdukcije

Dečak je pronađen u očevom "bmw-u", gde je ostao zaključan nakon što ga je otac ostavio u vozilu i otišao u obližnju kasarnu u kojoj radi.

Uzrok smrti dečaka je hipertermija odnosno, toplotni udar. To je ustanovio patolog Kristijan Bečić koji je svoj nalaz i mišljenje dostavio Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku koji vodi ovaj slučaj.

 

U nalazu međutim nigde ne stoji vreme dečakove smrti, pa se još ne zna kada je dečak preminuo. Zna se samo da je bio ostavljen na zadnjem sedištu očevog vozila koje je imalo zatamnjena zadnja stakla. Dečak je, prema procenama, u vozilu bio od 7,50 sati ujutro do 15,15 sati poslepodne.

Podsetimo, mališanov otac je kobnog dana dobio poziv da se hitno javi u kasarnu. Zaboravio je da nije ostavio dečaka u predškolsku ustanovu. Parkirao je kola i otišao u kasarnu, a dete je ostalo u kolima.

Dečak je, najverovatnije, zaspao jer je bilo rano. Auto je ostao prekoputa kasarne na parkingu. Otac uopšte nije ni pomislio na dete sve dok ga nije pozvala žena oko 15 časova da ga pita gde im je sin jer nije u vrtiću. Otac je tek tada shvatio da je mališan ostao u bmw-u zatamljenih stakala. Otrčao je do kola i zatekao beživotno telo svog sina.

Otac mališana je saslušan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocenjeno da ne postoje zakonski uslovi za istražni zatvor.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR