Glas Javnosti
Posta

ŠTETA od zemljotresa oko pola milijarde evra! JEZIV snimak rušenja crkve na Baniji! (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U razornom zemljotresu koji je pogodio područje Banovine, poginulo je sedam osoba, a 27 ih je povređeno. Pričinjena je velika materijalna šteta, najviše u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, a mnogi su ostali bez domova. Tlo ne prestaje da podrhtava što stvara dodatnu neizvesnost i teškoće.

Šteta je pričinjena i u Zagrebu, uglavnom su oštećeni dimnjaci i crepovi na zgradama koje su oštećene u jakom zemljotresu koji je u martu pogodio glavni hrvatski grad.

Svi oni usledili su posle razornog zemljotresa jačine 6,2 po Rihteru koji je 29. decembra pogodio centralnu Hrvatsku, a čiji je epicentra bio takođe kod Petrinje.

Stiglo je 5.000 prijava štete na objektima. Gradonačelnik Petrinje kaže da je šteta i veća nego što je mislio. Gotovo će cijeli grad biti srušen.

U Hrvatskoj je prijavljena šteta na ukupno  8.928 objekata, procenjeno je oštećenje 2.688 – 20 odsto je potpuno srušeno ili teško oštećeno, te se više ne mogu koristiti, za 24 odsto objekata biće nužna dodatna statička provera, a 54 odsto objekata se može koristiti uprkos oštećenjima. Šteta nakom zemljotresa se procenjuje na oko 500 miliona evra! Podsetimo, zemljotres jačine 6,3 pogodio je Petrinju 29. decembra, i u njemu je poginulo sedam osoba. 

U mestu Mošćenica na Baniji srušen je toranj na kapeli Svetog Jakova, a taj stravičan trenutak rušenja svetinje zabeležen je i kamerom:

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP