Glas Javnosti

Roditelji pronađenog dečaka u Zagrebu satima nisu prijavili nestanak?

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U Centru za socijalni rad u Susedgradu u Hrvatskoj nalazi se policija, koja utvrđuje sve okolnosti oko slučaja dečaka od pet godina koji je pronađen sam, bez roditelja, na području Vrapča pre nekoliko sati.

Nakon što je policija objavila apel da se roditelji jave na 192, kako piše Jutarnji, oni su došli u Centar po dečaka.

Navode da je reč o dečaku s određenim teškoćama u razvoju sa kojim se teško sporazumeva, a koji nije bio namerno ostavljen već je odlutao, i to od roditelja, a ne iz vrtića ili neke druge vaspitno-obrazovne ustanove.

Dečakova porodica je iz Zagreba, ali ne iz dela grada u kojem je dečak pronađen.

Podsetimo, policija je dobila dojavu građana oko 11.35 sati na telefon 192 kako na početku Aleje Bologna sam samcat stoji mališan vrtićke dobi od oko pet godina.

U vreme pronalaska dečak je bio odeven u kratke pantalone, potkošulju i patike, iako je u Zagrebu zahladenlo i pada kiša.


Dodatni problem je bio što dečak govori vrlo malo i nerazgovetno.

Zahvaljujući građanima koji su brzo reagovali, dečak je sklonjen sa ulice i odveden u prostorije Centra za socijalni rad.

Nakon što su mediji širom regiona pustili vest o pronađenom detetu, u prostorije Centra došli su roditelji mališana. Kako Jutarnji nezvanično saznaje, bili su van sebe.

Iduća na potezu je policija koja s njima trenutno obavlja razgovor i utvrđuje identitete. Osim što treba da se utvrde i sve okolnosti nestanka dečaka odnosno njegovog odlaska iz sigurnog okruženja na ulicu, sve prikupljene informacije zajedno sa zdravstvenim stanjem deteta biće detaljno izvagane kako bi se donela i finalna odluka postoje li elementi krivičnog dela ili prekršaja.

Obično se u takvim slučajevima pregledaju i nadzorne kamere na lokaciji na kojoj je dete pronađeno, a potom i one u okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao tok njegovog kretanja.

Ono što najviše čudi jeste da nijednog trenutka policiju niko nije pozvao i prijavio nestanak dečaka.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR