Glas Javnosti

RAČUN SA PRIMORJA ŠOKIRAO REGION: Kada je video ceh nije mu bilo dobro

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Korisnik Fejsbuka u Zagrebu objavio je račun iz jednog opatijskog kafića i izazvao još jednu buru na mrežama.

Vidno razočaran cenama, korisnik je napisao: "Nisam od onih koji na računu broje svaki peni, ali...", misleći na cenu malog kroasana, male kafe sa mlekom i prirodnog limunovog soka za koji platio je 107 kuna (oko 1.600 dinara).

Mali kroasan platio je 30 kuna, mali makijato 32 kune, a prirodni limunov sok 45 kuna.

Nije nedostajalo komentara na njegovu objavu, pa je jedan korisnik Fejsbuka napisao: "Ne razumem, makijato je skuplji od kroasana sa šunkom i sirom – pa kakva računica", dok je drugi napisao: "A u Madridu isto takve cene. Onda više volim da pijem tamo."

Očigledno je da su cene u turističkim mestima i ranije bile visoke, a sada su još više. Burne reakcije stižu i iz Crne Gore, tamo su ležaljke napravile pometnju.

Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima istražio je Zadarski.hr.

- Što se tiče cena, ipak je sve poskupelo za dvadesetak kuna, kafa je poskupela, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežno domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači, rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Iako je još jeftinije nego u Amsterdamu, kaže jedan holandski par, uočili su ipak značajna poskupljenja u poređenju s cenama tokom njihovog boravka u Zadru.

- Jeli smo picu i naručili smo piće, koštalo nas je nešto više od 22 evra. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odseli u apartmanu, cena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili - kaže Kris iz Holandije prenosi kurir.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP