Glas Javnosti

Pohvale stižu i od Hrvata: Trijumf Beograda - Srbija se postavila kao regionalni lider. Vreme je da se zamislimo!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U autorskom tekstu pod naslovom “Trijumf Beograda – Srbija se postavila kao regionalni lider. Vrijeme je da se zamislimo…” objavljenom na hrvatskom portalu 24sata autor analizira stanje u svojoj državi, i hvali Srbiju kako je organizovala imunizaciju.

- Ono na što bi u svojim matičnim zemljama morali čekati mesecima, a verovatno i godinama, u Srbiji im je postalo dostupno u roku od dan-dva, i to potpuno besplatno. U subotu ujutro bilo je čekanja, kao i redova na granici, ali proces imunizacije u Srbiji, za razliku od Hrvatske, odlično je organiziran. Dok se u Hrvatskoj od početka vakcinacije stalno govori o tome kako veći broj doza vakcina samo što nije stigao, a to se još nije dogodilo, zbog čega je Hrvatska u ovom pogledu ponovno među nekoliko najlošijih evropskih zemalja, u Srbiji je broj vakcinisanih građana sad već znatno veći od dva miliona, od čega je više od milion građana primilo i drugu dozu. Drugim rečima, dok je Srbija u svetskom vrhu po vakcinaciji svojih građana, Hrvatska je na samom dnu - piše u članku, a prenosi Kurir.

U Srbiji je prema najnovijim informacijama revakcinisano više od milion ljudi. Kada je reč o regionu, Srbija je ubedljivo prva po broju vakcinacija na milion stanovnika. Slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.Naime, Srbija je uvezla više od 2,8 miliona vakcina za svojih sedam miliona građana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno pregovarao sa više proizvođača, uključujući kineski Sinofarm, Fajzer-Biontek, AstraZeneka i ruskog proizvođača vakcina Sputnjik V.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR