Glas Javnosti

PAPIR OD VREDNOSTI - TOALET PAPIR: Svi proizvođači podigli cene, pogledajte koliko košta rolna

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Proizvođači higijenske papirne konfekcije povećali su cene ili najavili povećanje za 20 do 30 posto. Među njima je i WC papir, piše Lider.

U Hrvatskoj Delt papir podigao je cene oko 19 posto, Zewa podiže cene 23 odsto , Euro Rosa 24-29 odsto, dok Violeta cijene diže 15-20 odsto, prenosi Index.hr.


"Razlog je povećanje cena sirovina, celuloze koja je od prosečne cene od 900 evra po toni skočila na 1.500 eura po toni. Uz taj porast značajno je poskupeo i materijal za pakovanje posebno kartonske folije i kutije kao i logistika. Danas logističari uz redovnu cenu na fakturu za prevoz robe stavljaju posebnu stavku kao dodatak zbog cene dizela", kaže Krunoslav Kišak, suvlasnik i direktor Delt papira.

"Ono što nam sigurno predstoji jeste, ako se situacija s cenom plina ne stabiizuje te on nastavi s ovakvim oscilacijama, nestašica toalet papira i ostalih sličnih proizvoda uz još veće cene za potrošače", kaže Kišak.

Iz drugog domaćeg proizvođača papirne konfekcije, Euro Rose, takođe kažu da su cene porasle zbog ratnog stanja, cena sirovina, energenata, rada i transporta. Iz Violete za Lider potvrđuju da su "primorani najaviti novu korekciju veleprodajnih cena koja će stupiti na snagu od 08. maja 2022.", prenosi Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR