Glas Javnosti

OVAKO SE RODNI SPLIT OPROSTIO OD MATEJA: Brodovi i nebo u plamenu suza za nesrećnim mladićem (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U Splitu je danas sahranjen Matej Periš.

Sahrana je bila organizovana u krugu porodice i bliskih prijatelja. Otac Nenad Periš je zahvalio svima na podršci, ali juče je zamolio da sahrana ne bude popraćena kao javni događaj.

Večeras se za Mateja Periša održava i veliki oproštaj na splitskoj Rivi.Oproštaj organizuju Periševi prijatelji.

Potresne slike obilaze region.

Mateju u čast napravili su špalir s brodicama u blizini trajektne luke, a brodovi, njih nekoliko desetak, je zatrubilo u znak poslednjeg pozdrava. U oproštaju je sudelovao i brod Jadrolinije.

Dirljivi oproštaj Splita od Mateja

Objavljuje DalmacijaDanas u Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.Brojni Splićani su se okupili na Rivi kako bi rekli poslednje zbogom Mateju. Upalili su baklje i gradom se zaorio gromoglasan pljesak. Zatim su se pomolili. Na jednoj od brodica nalazio se i Matejev otac. Zahvalio je svima.

- Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce. Ovakva podrška čovika čini čovikom - rekao je Nenad Periš.

Matej Periš nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu. Njegovo telo pronašli su zaposleni na rečnom brodu, kod Ade Huje, pet meseci nakon nestanka. DNK analizom je utvrđeno da je u pitanju nesrećni mladić a njegovom oproštaju iz Beograda, nakon što je telo bilo izloženo u Crkvi Svetog Ante, prisustvovali su nadbiskup Hočevar i patrijarh Porfirije kao i nekoliko stotina Beograđana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR