Glas Javnosti

OTEO I SILOVAO SUPRUGU, PA POKUŠAO SAMOUBISTVO: Detalji stravičnog porodičnog nasilja

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Tridesetsedmogodišnji M.R. kojem je u utorak istražni sudija splitskog Županijskog suda odredio jednomesečni pritvor zbog sumnje da je oteo i silovao suprugu (25) pokušao je da se ubije u zatvoru prerezavši vrat.

"Slobodna Dalmacija" navodi da su ga u utorak, nakon što mu je određen pritvor, policajci smestili u ćeliju ali se ubrzo čulo lupanje i dozivanje drugih zatvorenika. Kada su čuvari ušli u ćeliju našli su pritvorenog kako krvav leži na podu, vrata prerezanog od uveta do uveta.

Naravno, postavlja se pitanje kako je moguće da čovek koji je tek došao u zatvor prošavši rigorozne provere i to nakon što je dan pre proveo uhapšen u policiji uopšte došao do žileta? Da li ga je uneo u zatvor ili ga nabavio od drugih zatvorenika ili je na neki treći način došao do njega?

Ovog 37-godišnjaka iz okoline Sinja policija tereti da je u nedelju u jedan sat iza ponoći u Splitu sačekao  vanbračnu suprugu, udario je pesnicom u glavu i onesvestio je. Nakon toga ju je ubacio u svoj auto, a dok je usput točio gorivo na benzinskoj pumpi žrtva je pokušala da pobegne. Nasilnik je sprečio, a onda je poluonesvešćenu odvezao na brdo gde ju je silovao i sve to snimao mobilnim telefonom. Posle stravične torture odvezao je ženu kući gde je držao zatvorenu i ponovo silovao. Nakon 12 sati od otmice policija mu je ušla u trag i upala je u njegovu kuću i oslobodila ženu.

Osumnjičeni, koji se vodi samo pod inicijallima M. R, i od ranije je poznat policiji i imao je do sada 13 godina bezuslovnog zatvora za počinjene teške krađe.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR